fbpx
dr hakan özkul

Sperm Sayısı Nasıl Artırılır?

Doktora Sorun

Formu doldurun, Dr. Hakan Özkul sizi arasın

    Erkek Kısırlığı Nedir?

     

    Doğurganlık sorunları yaşıyorsanız, yalnız olmadığınızı bilin. Kısırlık düşündüğünüzden daha yaygındır.

    Her altı çiftten birisini etkilemektedir ve araştırmacılar her üç vakadan birinin yalnızca erkek partnerdeki doğurganlık sorunlarından kaynaklandığını tahmin ediyor. Kısırlık her zaman tedavi edilemez olsa da, hamile kalma şansınızı artırmak için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır. Doğurganlık bazen sağlıklı bir diyet, takviyeler ve diğer yaşam tarzı stratejileri ile geliştirilebilir.

     

    Doğurganlık genellikle sperm hücrelerinin kalitesine bağlıdır. Kısırlık bazen cinsel işlevle, bazen de semen kalitesiyle bağlantılı olabilir. İşte her birine birkaç örnek:

    • libido; cinsel dürtü olarak da bilinen libido , bir kişinin seks yapma arzusunu tanımlar. Libidoyu artırdığını iddia eden gıdalara veya takviyelere afrodizyak denir.
    • Erektil disfonksiyon; İktidarsızlık olarak da bilinen erektil disfonksiyon , bir erkeğin ereksiyon geliştirememesi veya sürdürememesi durumudur.
    • Sperm kalitesinin önemli bir yönü, belirli bir meni miktarındaki sperm hücrelerinin sayısı ve hareketliliğidir.
    • Sperm hareketliliği. Sağlıklı sperm hücrelerinin temel bir işlevi, yüzme özellikleridir.
    • Testosteron seviyeleri. Erkek cinsiyet hormonu olan düşük testosteron seviyeleri bazı erkeklerde kısırlıktan sorumlu olabilir.
    • Kısırlığın birden fazla nedeni olabilir ve genetik, genel sağlık, zindelik, hastalıklar ve diyet kontaminantlarına bağlı olabilir.

    Ek olarak, sağlıklı bir yaşam tarzı ve diyet önemlidir. Bazı gıdalar ve besinler, diğerlerinden daha fazla doğurganlık faydaları ile ilişkilidir.

    İşte Erkeklerde Sperm Sayısını Artırmanın Ve Doğurganlığı Artırmanın Bilim Destekli 8 Yolu

     

    1-) D-aspartik asit takviyeleri alın

    D-aspartik asit (D-AA) , besin takviyesi olarak satılan bir tür amino asit olan aspartik asitin bir şeklidir. D-AA esas olarak testisler gibi belirli bezlerde ve ayrıca semen ve sperm hücrelerinde bulunur.
    Sağlıklı erkeklerde yapılan bir  kontrollü çalışma da, 2 hafta boyunca günde 3 gram D-AA takviyesi almanın testosteron seviyelerini %42 artırdığını gösterdi.

    2-)  Düzenli egzersiz yapın
    Genel sağlığınız için iyi olmanın yanı sıra, düzenli egzersiz yapmak testosteron seviyelerini artırabilir ve doğurganlığı iyileştirebilir. Araştırmalar, düzenli egzersiz yapan erkeklerin aktif olmayan erkeklere göre daha yüksek testosteron seviyelerine ve daha iyi semen kalitesine sahip olduğunu gösteriyor.
    Nadiren egzersiz yapıyorsanız ancak doğurganlığınızı artırmak istiyorsanız, fiziksel olarak aktif olmayı en önemli önceliklerinizden biri haline getirin.

    3. Yeterli C vitamini alın

    Muhtemelen C vitamininin bağışıklık sistemini güçlendirme yeteneğine aşinasınızdır.
    Bazı kanıtlar, C vitamini gibi antioksidan takviyeleri almanın doğurganlığı artırabileceğini göstermektedir. Oksidatif stres, reaktif oksijen türlerinin (ROS) seviyelerinin vücutta zararlı seviyelere ulaşmasıdır. Hastalık, yaşlılık, sağlıksız bir yaşam tarzı veya çevresel kirleticiler nedeniyle vücudun kendi antioksidan savunması yetersiz kaldığında ortaya çıkar.
    C vitamini gibi yeterli miktarda antioksidan almak , bu zararlı etkilerin bazılarını önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca C vitamini takviyelerinin meni kalitesini iyileştirebileceğine dair bazı kanıtlar da var.

    4. Rahatlayın ve stresi en aza indirin

    Uzun süreli stres, testosteron üzerinde güçlü olumsuz etkileri olan kortizol düzeylerini yükseltir. Şiddetli, açıklanamayan anksiyete tipik olarak ilaçla tedavi edilirken , daha hafif stres türleri gevşeme teknikleriyle azaltılabilir.Stres yönetimi , doğada yürüyüş yapmak, meditasyon yapmak, egzersiz yapmak veya arkadaşlarla vakit geçirmek kadar basit olabilir.

    5. Yeterli D vitamini alın

    D vitamini erkek ve kadın doğurganlığı için önemli olabilir. Testosteron seviyelerini artırabilecek başka bir besindir. Bir gözlemsel çalışma, D vitamini eksikliği olan erkeklerin düşük testosteron seviyelerine sahip olma olasılığının daha yüksek olduğunu gösterdi.

    6. Tribulus terrestris’i deneyin

    Delinme asması olarak da bilinen Tribulus terrestris , erkek doğurganlığını artırmak için sıklıkla kullanılan tıbbi bir bitkidir.

    7. Çemen otu takviyesi alın

    Çemen otu popüler bir mutfak ve şifalı bitkidir. 60 sağlıklı erkekte yapılan bir başka çalışma, çemen otu özü ve minerallerinden yapılan bir takviye olan 600 mg Testofen’in 6 hafta boyunca günlük olarak alınmasının libidoyu, cinsel performansı ve gücü geliştirdiğini gösterdi.

    8. Yeterince çinko alın

    Çinko, et, balık, yumurta ve kabuklu deniz ürünleri gibi hayvansal gıdalarda yüksek miktarlarda bulunan önemli bir mineraldir.Yeterli çinko almak, erkek doğurganlığının temel taşlarından biridir. Gözlemsel çalışmalar, düşük çinko durumu veya eksikliğinin düşük testosteron seviyeleri, düşük sperm kalitesi ve artan erkek kısırlığı riski ile ilişkili olduğunu göstermektedir.

    Doğal bitkiler hastalıklar üzerinde oldukça etkilidir. Fakat doğru dozda olmak koşulu ile bu yüzden fitoterapi lisansı olan doktorlara başvurmak daha güvenli olur.

    Fitoterapi bitkiler ile yapılan bir tedavi çeşididir. Tedavisi her hastaya, optimal bakımı için bütünsel tedavilerden oluşan tamamen özel bir tedavi planı verilir. Dr. Hakan Özkul‘un gözetimi içinde, bir hastanın vücudunun çeşitli tedavilere iyi yanıt verdiğinden emin olmak için periyodik olarak ayarlanır veya değiştirilir.

    Uzman kişiler tarafından alınan eğitimler ayrıca uzun yıllardır araştırmalar ve incelemeler sonucunda bitkilerin şifası ve iyileştirme gücünü başarılı bir şekilde kullanan Dr. Hakan Özkul kişiye özel tedavi yöntemleri uygulayarak mutlu ve sağlıklı bir yaşam sunmaktadır. Kişiye özel tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

     

    Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

    Join our newsletter and get 20% discount
    Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
    Mesaj Gönder
    Merhaba,
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?