fbpx
dr hakan özkul

Kanser Hastaları Ne Yememelidir?

Doktora Sorun

Formu doldurun, Dr. Hakan Özkul sizi arasın

    Kanser, kendisini harekete geçiren ve hızlandıran birşeyle temas ettiğinde vücudun diğer bölgelerine hızla yayılabilir. Gıda, kanser hücrelerinin hızlı bir şekilde çoğalmasına neden olabilen şeylerden biridir. Bu nedenle, sadece sağlıklı gıdalardan oluşan bir diyet uygulamalısınız. Kanser tedaviniz devam ederken kaçınmanız gereken bazı yiyecekler arasında alkollü içecekler, işlenmiş etler, ızgara yiyecekler ve yağda kızartılmış yiyecekler bulunur.

    Kanser hastaları; diyet, fiziksel aktivite, kanserojen maddelere maruz kalma ve daha fazlası gibi çeşitli şeylere karşı dikkatli olmalıdır. Diyet, bu önceki ifadede öne çıkan bir kelimedir, çünkü yediğimiz gıdalar hayati fonksiyonlarımız ve bedensel süreçlerimizle doğrudan etkileşime girer. Kanser teşhisi konmuş biri olarak, yanlış yiyecekleri yemek iyileşme süreciniz için felakete yol açabileceğinden diyetinize dikkat etmeniz gerekir.

    Şimdiye kadar muhtemelen kanserle ilişkili semptomları yönetmeye veya en aza indirmeye yardımcı olmak için yiyebileceğiniz bazı yararlı yiyecekleri biliyorsunuzdur. Ancak, muhtemelen kanser hastası olarak kaçınmanız gereken yiyecekleri bilmiyorsunuzdur. Bazı gıdalar, vücutta kanser hücrelerinin yayılmasını hızlandırdığı kanıtlanmış bileşikler içerir, bu nedenle onlardan kaçınmak için ne olduklarını bilmek önemlidir.

    Kanser hastaları için en zararlı olan tüm yiyecekleri öğrenmek için okumaya devam edin.

    Kanser Hastasının Yemesi En Zararlı Yiyecekler

    Kanser tedavisi gören veya ameliyattan sonra iyileşen biri olarak etkili bir şekilde iyileşmenizi sağlamak için uzak durmanız gereken birkaç yiyecek vardır. Bu gıdalar zararlıdır çünkü vücudunuzdaki kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını hızlandırabilecek maddeler ve bileşikler içerirler.

    İyileşme veya tedavi sürecini çok daha hızlı geçirmenize yardımcı olmak için kanser hastası olarak kaçınmanız gereken bazı yiyecekleri listeleyeceğiz:

    • İşlenmiş etler
    • Kırmızı etler
    • Tuzlu, şekerli veya yağlı yiyecekler
    • Alkollü içecekler
    • Pişmiş etler
    • Yağda kızartılmış yiyecekler
    • Izgara yapılan yiyecekler
    • Turşu gibi pek çok koruyucu içeren yiyecekler
    • Çiğ veya pastörize edilmemiş yiyecekler

    Ne yediğinize dikkat etmenin yanı sıra, etleri veya benzer ürünleri iyice pişirmemek sizi kanser geliştirme veya hastalığın vücudunuzun diğer bölgelerine yayılma riskine maruz bırakabileceğinden, eti nasıl hazırladığınıza dikkat etmek de önemlidir. Et ürünlerini her zaman sonuna kadar pişirdiğinizden ve üzerinde bakteri veya mantar oluşumuyla ilgili sorunları önlemek için tüm yiyeceklerinizi uygun şekilde sakladığınızdan emin olun.

    Et, hasta biri tarafından ele alındığında hastalık bulaşabilir, bu nedenle tedavi sonrası yemeklerinizi yalnızca güvendiğiniz kişilerin hazırladığından emin olmanız önemlidir. Çiğ ve işlenmemiş etler ayrıca sizi, kanseri yenmeye çalışırken kaçınmak istediğiniz gıda zehirlenmesi geliştirme riskine sokar.

    Kanser Hastası Olarak Yenebilecek En İyi Yiyecekler

    Bir kanser hastası olarak yiyebileceğiniz en kötü yiyeceklerden bazılarını zaten gözden geçirmiş olsak da, durumunuzu daha iyi yönetebilmeniz için size sunulan en iyi yiyecek seçeneklerini bilmeniz gerekir. Bir kanser hastası olarak yiyebileceğiniz en iyi yiyeceklerden bazılarını öğrenmek için okumaya devam edin.

    İşte kanser hastaları için en iyi yiyeceklerden bazıları:

    • Maydanoz
    • Karnabahar
    • Şeftali
    • kivi
    • Brüksel lahanası
    • C vitamini içeren yiyecekler
    • Nohut
    • Fındık
    • Yulaf
    • Pirinç

    Bunlar, kanser tedavisinden kurtulmaya çalışırken veya vücudunuz üzerindeki etkilerini en aza indirmeye çalışırken yiyebileceğiniz en iyi yiyeceklerden sadece birkaçıdır. Yakında kanser tedavisi görmeyi planlıyorsanız, bu sağlıklı yiyecek seçeneklerini şimdi diyetinize uygulamayı düşünün, böylece tedavinizdeki bazı olumsuz yan etkilerini dengeleyebilirsiniz.

    Kanser vücudun enerjisini tüketir, bu nedenle gün boyunca tutarlı bir dayanıklılık sağlamanız gerektiğini düşündüğünüz kadar yiyin.

    Ayrıca bitkisel karışım ve ekstraktlardan bazıları kanser hücrelerinin büyüme hızını yavaşlatabilmekte ve kanser tedavisinde yaşamış olduğunuz yan etkileri azaltabilmektesiniz.

    Sık Sorulan Sorular

    Kanser Hastaları Yumurta Yiyebilir Mi?

    Evet, yumurta, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm amino asitleri size sağlayan bir hayvansal protein olduğu için kanser hastaları için ideal bir besindir. Yumurtalar, kemoterapiden sonra yüksek enerji seviyelerini korumanıza yardımcı olabilir, bu nedenle kanser hastalarının iyileşmesi için uygundurlar.

    Meme Kanseri Hastası Ne Yememeli?

    Meme kanseri hastaları sakatat, kuzu eti, sığır eti, dondurma ve tereyağı gibi yüksek miktarda doymuş yağ içeren gıdalardan kaçınmalıdır. Margarin veya hazır unlu mamuller gibi çok fazla trans yağ asidi içeren yiyeceklerden de kaçınmalısınız.

    Kanser Hastaları İçin İyi Bir Kahvaltı Nedir?

    Kanser hastaları için bol miktarda harika kahvaltı yemek seçeneği mevcuttur. En iyilerinden bazıları kepekli tahıllar, tavuk ve balık eti, yoğurt ve fıstık ezmesidir.

     

    Bu yazıya dahil ettiğimiz tüm bilgiler ve ipuçları, kanser ve onunla ilişkili tüm semptomlarla daha iyi başa çıkmanıza yardımcı olmak için kullanılabilir. Kanser hücrelerinin büyümesiyle savaştığı kanıtlanmış gıdalardan oluşan sağlıklı bir diyet oluşturmak için zaman ayırarak iyileşme süreciniz çok daha kolay olacaktır.

     

     

     

     

     

    Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

    Join our newsletter and get 20% discount
    Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
    Mesaj Gönder
    Merhaba,
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?