fbpx
dr hakan özkul

Felçten Kurtulmanın Doğal Yolları Nelerdir?

Doktora Sorun

Formu doldurun, Dr. Hakan Özkul sizi arasın

    Felç Doğal Tedavisi

     

    Doktorlar genellikle bir kişi felç geçirdikten sonra ilaç ve terapi gibi standart tıbbi bakım reçete eder. Ancak araştırmalar, akupunktur, yoga ve masaj terapisi gibi tamamlayıcı ve alternatif tıp terapilerinin felç geçirmiş kişilere de fayda sağlayabileceğini gösteriyor.

    Bazı hastalar için alternatif inme tedavileri, iyileşme ve ağrı yönetiminin önemli bir yönüdür. İşte inme sonrası rahatlama için bilimsel temeli olan 4 tamamlayıcı ve alternatif tedavi.

    1. Akupunktur Ağrı ve Depresyonu Azaltır

     

    Akupunktur, cilde ince iğnelerle nüfuz etmeyi içeren eski bir Çin tamamlayıcı tıbbıdır. Akupunktur, güvenli ve ucuz olmasının yanı sıra inme iyileşmesi için umut verici bir alternatif yaklaşımdır.
    Tıpta Akupunktur işlevin ve bağımsızlığın iyileşmesini de kolaylaştırabilirken, aynı zamanda sinir sistemi işlevini daha doğrudan iyileştirme avantajına da sahiptir. Akupunktur, kendi kendini iyileştirme süreçlerini etkinleştirmek ve beyin, omurilik ve periferik sinirlerdeki sinir uyarılarının uygun şekilde ateşlenmesini teşvik etmek için sinir sistemine düzeltici sinyaller göndererek çalışır. Ayrıca gergin kasları gevşetir ve iltihabı azaltır, böylece felçli hastaların yaşayabileceği ağrı ve spastisiteye yardımcı olur. Akupunkturun iskemik inme tedavisi olarak etkinliğine baktı ve tedavinin merkezi sinir sisteminde doku büyümesini ve gelişimini desteklediğini, iskemik bölgede serebral kan akışını düzenlediği bilinmektedir. Alan ve inme sonrası uzun süreli hafızayı geliştirir. Akupunkturun felç geçirdikten sonra hastalar üzerinde faydalı psikolojik etkileri olabileceğini ve depresyon riskini azaltabileceği de söz konusudur.

     

    2. Yoga Hareket Aralığını Artırmaya Yardımcı Olabilir

     

    İnme sonrası denge ve koordinasyon sorunları yaygındır ve yoga yapmak bu bozuklukları iyileştirmenize yardımcı olabilir. Yoga, hastaların günlük yaşam aktiviteleriyle daha fazla bağımsızlık kazanmalarına yardımcı olabilir ve düşme korkularını azaltabilir. Yoga terapisi, hastaların yaşam kalitelerinin yanı sıra dengelerini iyileştirmelerine yardımcı olabilir. Germe, güçlendirme, vücut farkındalığı ve denge egzersizleriyle bilinçli olarak çalışmak, yoga terapisinin inme hastalarına fayda sağlayabileceği yollardan bazılarıdır.

    3. Tai Chi Dengeyi Geliştirmeye Yardımcı Olur

    Tai Chi, derin nefes alma ile birlikte bir dizi yavaş hareket ve esneme içeren eski bir Çin geleneğidir.
    Araştırmalar, uygulamanın inme hastalarının da dengeyi iyileştirmesine yardımcı olabileceğini gösteriyor.

     

     

    4. Masaj Terapisi İnce Motor Becerilerini Geliştirebilir

     

    Masaj terapisi, bir kişinin sağlığını ve refahını arttırmak için vücut dokularının manipülasyonudur. 2012 yılında Çin Bütünleştirici Tıbbı Dergisi’nde yayınlanan bir araştırma, Tay masajı ve bitkisel tedavilerin felç geçirmiş bireylerde günlük işlevi, ruh halini, uyku düzenini ve ağrıyı iyileştirebileceğini buldu. Masajlar, ağrıyı hafifleterek, uyku ve ruh halini iyileştirerek felç geçirmiş kişilere yardımcı olabilir. Ayrıca belirli masaj türlerinin ince motor becerilerinde iyileşmelere yol açabileceğini destekleyen araştırmalar da var.

    5.Bitkiler İle Tedavi

     

    Doğal bitkiler en iyi şifacılardır, ancak Paracelsus’a göre tüm maddeler zehirdir ve bu sadece doğru dozdur, bu da onları bir çare yapar. Kayıtlı bir bitki uzmanı tarafından reçete edilmediği sürece tüm bitkisel ilaçlar güvenli kabul edilmemelidir. Bitkisel ürünün etiketi, düzenleyici kurum mührü ve son kullanma tarihi açısından kontrol edilmelidir. Allopatik ilaçlarla birlikte bitkisel ilaç kullanıyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz.

    Fitoterapi bitkiler ile yapılan bir tedavi çeşididir. Tedavi Her hastaya, optimal bakımı için bütünsel tedavilerden oluşan tamamen özel bir tedavi planı verilir. Dr. Hakan Özkul‘un tedbirli gözetimi altında, bir hastanın vücudunun çeşitli tedavilere iyi yanıt verdiğinden emin olmak için periyodik olarak ayarlanır veya değiştirilir.

    Uzman kişiler tarafından alınan eğitimler ayrıca uzun yıllardır araştırmalar ve incelemeler sonucunda bitkilerin şifası ve iyileştirme gücünü başarılı bir şekilde kullanan Dr. Hakan Özkul kişiye özel tedavi yöntemleri uygulayarak mutlu ve sağlıklı bir yaşam sunmaktadır. Kişiye özel tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

    Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

    Join our newsletter and get 20% discount
    Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
    Mesaj Gönder
    Merhaba,
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?