fbpx
dr hakan özkul

Bitkisel İlaç Nedir?

Doktora Sorun

Formu doldurun, Dr. Hakan Özkul sizi arasın

    Bitkisel İlaç Nedir?

    Bitkisel tıp – aynı zamanda botanik tıp, fitoterapi veya fito-tıp olarak da bilinir. Bitkilerin belirli kısımlarını şifa amacıyla kullanılmasını içerir. Bir ilacın bitkisel kısmı bitkinin yaprağından, çiçeğinden, gövdesinden, tohumundan, kökünden, meyvesinden veya kabuğundan gelebilir. Yaraları veya başka hastalıkları tedavi etmek için kullanılabilir.

    Bitkisel Tıbbın Tarihi

    Bitkisel ilaçlar, şifanın en eski şekli olarak kabul edilir. Bitkisel ilaçlar çoğu geleneksel kültürde kullanılmış ve geleneksel Çin tıbbı, Hint tıbbı, Yerli Amerikan ve Yerli Avustralya tıbbı ve ayrıca geleneksel tıp dahil olmak üzere birçok tıp sistemi üzerinde büyük bir etkiye sahip olmuştur.

    Roma, Mısır, Pers ve İbrani kültürlerinin yazılı kayıtları, şifalı otların neredeyse bilinen her hastalığı tedavi etmek için kullanıldığını göstermektedir. Bitkisel tıbbın tarihi aslında tıp tarihinin bir parçasıdır ve bitkisel bilgiler Avrupa’ya Haçlı seferleri sırasında Ortadoğu’dan gelmiştir. Günümüzde kullanılan birçok reçeteli ilaç orijinal olarak ağaçlardan, çalılardan veya bitkilerden elde edilmiştir.

    Bitkisel İlaç Dünya Çapında Kullanılmaktadır

    Bugün dünya çapında farklı kültürler tarafından geliştirilmiş birçok bitkisel ilaç türü vardır. Avustralya’da en yaygın türler geleneksel Çin, Hint, Yerli ve Batı (Avrupa) bitkisel ilaçlarıdır. Farklı bitkisel ilaç türlerinin hepsinin ortak noktası, şifalı bitkileri kullanmalarıdır, ancak hangi bitkileri kullandıklarına, bunları nasıl hazırladıklarına ve uyguladıklarına ve tedavi yaklaşımlarının ardındaki felsefelere göre farklılık gösterirler.

    Bitkisel ilaçlar çoğu Batı ülkesinde ‘alternatif’ veya ‘tamamlayıcı’ olarak sınıflandırılmasına rağmen, dünya nüfusunun çoğu için yaygın olarak bulunan tek ilaç şekli olmaya devam etmektedir.

    Bitkiler Kullanılmayan Bir Şifa Kaynağıdır

    Bugün bilinen yaklaşık 400.000 bitki vardır, ancak bunların yalnızca bir kısmı araştırılmış veya tıbbi olarak kullanılmıştır. Birçok araştırmacı, şifalı güçleri için henüz tanınmayan bitkiler olduğuna inanıyor. İlaç şirketleri ve diğerleri, bitkilerin yeni antibiyotikler ve diğer ilaçlar sağlama potansiyelini aktif olarak araştırıyorlar.

    Bitkisel İlaç Nasıl Kullanılır?

    Bitkiler, bir tür biyolojik aktiviteye sahip çok sayıda doğal olarak oluşan kimyasallar (bileşenler) içerir.  Örneğin, sıtma ilacı kinin, kınakına ağacının kabuğundan ekstrakt elde edilmesiyle tedavi edilir.

    Bununla birlikte, Batılı bitki uzmanları, bitkinin içerdiği bileşenlerin dengesinin kullanılmasını sağlamak için bitkilerin tam formlarında kullanılması gerektiğine inanmaktadır. Kronik, devam eden durumları tedavi etmek için kullanıldığında bitkisel ilaçların en faydalı olduğunu düşünüyorlar. Genellikle hızlı düzeltilen bitkisel tedaviler yoktur.

    Ayrıca bitkilerin çok güçlü olabileceği ve yanlış kullanıldığında ciddi yan etkilere neden olabileceği bilinmelidir.

    Ayrıca bazı şifalı bitkiler, vücudunuzun reçeteli ve reçetesiz satılan ilaçlara nasıl tepki verdiğini etkileyebilir, bu ilaçların etkilerini azaltabilir veya artırabilir. Örneğin, sarı kantaron doğum kontrol haplarının etkisini azaltabilir.

    Bitkisel Tedavi İçin Bir Fitoterapiste Danışın

    Bitkisel ilaçları kullanmadan önce her zaman tam eğitimli bir fitoterapiste danışmalısınız. fitoterapistler, belirli koşullar ve semptomlar için ilaçları nasıl karıştıracaklarını ve ne kadar ve ne kadar süreyle alınması gerektiğini bilmek üzere eğitilmiştir. Ayrıca, vücudun kendi iyileştirme yeteneklerini harekete geçirmek için bütün bitki ilaçlarını kullanarak kişiyi bir bütün olarak tedavi etmeyi amaçlarlar. Bitkiler, her kişiye uyacak ve hastalıklarını veya durumlarını tedavi edecek şekilde seçilir.
    Dr. Hakan Özkul fitoterapi sertifikasına sahip bu alanda deneyimli bir doktordur. Bitkisel tedaviyle birçok hasta sağlığına kavuşmuştur. Daha fazla bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

    Fitoterapi uzmanları ile iletişime geçtiğinizde, onlara hangi bitkisel ilaçları aldığınızı söylemeniz gerektiğini unutmayın. Bitkisel ilaç tedavisine başlamayı planlıyorsanız da doktorunuza söylemelisiniz.

    Fitoterapinin epilepsi, kanser, gastrit gibi birçok hastalığın tedavisinde olağanüstü etkileri bulunmaktadır ama fitoterapi lisansı olan doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Dr. Hakan Özkul bu alanda ki tecrübelerini kullanarak birçok hastanın iyileşmesine yardımcı olmuştur. Daha fazla bilgi almak için iletişime geçiniz.

     

     

     

    Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

    Join our newsletter and get 20% discount
    Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
    Mesaj Gönder
    Merhaba,
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?